Priprema borskih osnovaca za takmičenje u bicikliranju
Photo by Sigurne Staze

Priprema borskih osnovaca za takmičenje u bicikliranju

Trenutno u Boru traju pripreme naših osnovaca za takmičenje u poznavanju pravila i propisa u saobraćaju, kao i o potrebnim znanjima i veštinama za bezbedno upravljanje biciklom.

Tom prilikom je naše udruženje takmičarima uručilo priručnik o osnovnim pravilima saobraćaja za bicikliste, koji će im pomoći da se bolje pripreme i savladaju gradivio za takmičenje koje ih očekuje.


Cilj priručnika je promocija gradskog bicikliranja i prezentovanje sistema saobraćajnih pravila i usvajanja istih u procesu kontinuiranog učenja.

Priručnik možete besplatno preuzeti na narednom linku

Između ostalog, čitaoci priručnika se mogu upoznati i sa stanjem bezbednosti biciklista Boru, koja je to korisna oprema i alat potrebna biciklistima, kao i sa svim prednostima koje vožnja bicikla nosi sa sobom.Ideja koju zastupa udruženje Sigurne staze je uvođenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja kao nastavnog predmeta u škole, jer sticanje znanja i formiranje ispravnih stavova u vezi bezbednosti saobraćaja predstavlja kvalitetan osnov za dalju nadgradnju kod dece starijeg uzrasta i odraslih, u ovoj oblasti.


Na ovaj način, postiže se unapređenje nivoa bezbednosti saobraćaja, odnosno unapređenje ponašanja učesnika u saobraćaju, a samim tim i smanjenje broja poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama.

Rad Sigurnih staza podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Igor Velić, master inž. saobraćajaSigurne Staze

Strukovno udruženje za saobraćajno i urbanističko planiranje i bezbednost saobraćaja bicibor.rs; ekobus.rs; mobilitybor.rs; pristupacnostbor.com